ADLER - Narzędzia
plenfrderu

RODO

Informacja o ochronie danych osobowych 

Szanowni Państwo

W związku z obowiązywaniem ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej RODO informujemy, że: 

Administratorem Pani / Pana danych osobowych jest Mar Andrzejewski Spółka jawna z siedzibą w Łodzi, 91-604, przy ul. Łodzianka 26. 

Administrator będzie przetwarzał dane osobowe w następujących celach: 

  • w związku z działalnością gospodarczą i współpracą biznesową, 
  • dla prawidłowej realizacji umów, w celu wykonania obowiązków prawnych – na podstawie art. 6 ust 1 lit. b, RODO. 
  • związanych z prowadzeniem marketingu bezpośredniego czyli kontaktowaniem się aby przekazać aktualne informacje o ofertach świadczonych usług przez spółkę co należy uznać za prawnie uzasadniony interes administratora – na podstawie art. 6 ust 1 lit. f RODO. 
  • związanych z dochodzeniem roszczeń lub obrony przed roszczeniami, jeżeli roszczenia dotyczą wykonania umowy z zawartej ze spółką w oparciu o prawnie uzasadniony interes spółki  polegający na ustaleniu, 
  • dochodzeniu lub obrony przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami lub organami państwowymi – na podstawie na podstawie art. 6 ust 1 lit. f  RODO.       

W sprawie przetwarzania danych osobowych można się kontaktować telefonicznie pod numerem   +48 660559389 oraz e-mailem na adres:  adomałpamarkropkaargkropkapl 

Zebrane dane będą udostępnianie: 

  • do biura rachunkowego, 
  • podmiotom świadczącym usług IT, 
  • transportowe oraz innym podmiotom na podstawie przepisów prawa. 

W związku z przetwarzaniem danych ma Pani/Pan prawo: do żądania dostępu do przetwarzanych danych osobowych, do sprostowania przetwarzanych danych osobowych, do usunięcia/ prawo do bycia zapomnianym/ lub ograniczenia przetwarzania danych, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, przenoszenia danych, wniesienia skargi do organu nadzoru – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 

Wyżej wskazane uprawnienia można realizować za pośrednictwem poczty e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., listem zwykłym na adres siedziby spółki wskazany wyżej.

Dane będą przechowywane przez czas niezbędny do wykonania umowy/przygotowania oferty, na czas przechowywania dokumentów dla celów księgowo-podatkowych, do ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami nie dłużej niż 10 lat, w wypadku zgody na przetwarzanie danych do czasu wycofania zgody.